EK Voetbal 2016: Rode Duivels klaar voor het grotere werk

België EK voetbal 2016

De laatste speelrondes van de nationale én internationale competities komen er al weer aan. De bekerfinales zijn gespeeld, de finalisten van de Champions League en de Europa League zijn al bekend en ook de landskampioenen mogen een voor een hun prijzen omhoog houden.

Door al deze zaken weten we een ding zeker: Het EK voetbal komt er weer aan. Oké, Nederland is er dan misschien niet bij in Frankrijk, maar dat betekent niet dat er geen mooie wedstrijden aan komen. En bovendien kunnen we natuurlijk net zo hard juichen voor onze buren, De Rode Duivels.

België outsider voor de titel EK voetbal 2016

De ooit zo veelbelovende generatie van de Belgen, lijkt nu eindelijk klaar voor het grote werk. Op het WK in Brazilië kregen we al vlagen te zien van de kunsten van namen als Hazard, Lukaku en Kompany. Op het EK is België dan ook een van de outsiders voor de titel, maar makkelijk gaat het zeker niet worden. De ploeg van bondscoach Wilmots moet eerst maar eens door een van de moeilijkste EK-poules van dit jaar moeten komen. Met Italië, Ierland en Zweden als tegenstanders, wordt het al een hele opgave om de volgende ronde te bereiken.

Unibet Bwin ComeOn
België wint EK 11.00 12.00 13.00

Belgen bij top 5 favorieten

Met een geheel fitte selectie, staan de Belgen ongetwijfeld bij de top vijf voor de favorieten in Frankrijk. Eden Hazard lijkt precies op tijd weer in vorm te komen voor het toernooi, terwijl aanvoerder Vincent Kompany tegen Real Madrid al na een paar minuten uitviel. Of dit echter een heel groot gemis zal zijn, is nog maar de vraag. De alternatieven voor het centrum zijn namelijk Alderweireld en Vertonghen, die eerder samen furore maakten bij Ajax en nu tweede worden in Engeland met Tottenham Hotspur.

Ook Romelu Lukaku is dit jaar niet te stoppen, en aangezien tweede spits Benteke hopeloos uit vorm is bij Liverpool, moeten de goals van de Everton-aanvaller komen. De recente fitheid van Kevin de Bruyne is ook nog eens goed meegenomen voor de Belgen; hij laat de laatste weken weer zien waarom Manchester City zoveel geld voor hem gezien heeft.

Bekijk hier het volledige wedstrijdschema EK Voetbal 2016 in Frankrijk.