EK voetbal 2016: Frankrijk, Duitsland en Spanje grootste kanshebbers

Kanshebbers EK Voetbal 2016

Het mooie aan een toernooi als het EK, is dat sommige landen verrassend uit de hoek kunnen komen. Omdat het slechts een momentopname is, kan het wel eens voor komen dat landen waarvan je het niet verwacht, opeens ver komen. Wat te denken van Griekenland in 2004, toen die onder aanvoering van Angelos Charisteas uit het niets het EK in Portugal wonnen. Of natuurlijk het beruchte Deense campingelftal, of de knappe stunts van Zuid-Korea en Turkije aan het begin van deze eeuw. Toch zijn de uiteindelijke winnaars van de grotere toernooien vaak wél landen waarvan het vooruit niet uitgesloten wordt.

Ook dit jaar worden er voor het EK voetbal 2016 in Frankrijk weer voorspellingen gedaan wat betreft de winnaar van het EK. De bookmakers draaien weer overuren, maar wie zijn nu eigenlijk de drie favorieten? Volgens bookmaker 888sport zal het waarschijnlijk gaan tussen Frankrijk, Duitsland en Spanje.

888sport Bwin ComeOn
Frankrijk wint EK 4.33 4.33 3.75
Duitsland wint EK 4.33 4.30 4.50
Spanje wint EK 6.50 6.50 6.25

Frankrijk EK Voetbal 2016

Het thuisspelende land heeft natuurlijk altijd een fantastisch voordeel, en toch komt het niet eens zo heel vaak voor dat het organiserend land uiteindelijk de beker omhoog houdt. Frankrijk lijkt echter wel een grote kans om ver te komen dit toernooi. Met spelers als Pogba, Griezmann en Martial heeft het een aantal geweldenaars aan creativiteit, maar ook qua organisatie lijkt het goed te staan. Met toppers als Varane, Konscielny en doelman Lloris heeft het een sterke laatste linie. Les Bleus moeten in de groepsfase afrekenen met Zwitserland, Albanië en Roemenië.

Wereldkampioen Duitsland

Waarom Duitsland nog favoriet is, hoeven we natuurlijk niet toe te lichten. De wereldkampioenen van 2014, lijken ieder jaar alleen maar sterker te worden. Naast de altijd sterke Müller, Kroos en Neuer, lijken ook spelers als Hummels, Özil en Reus nu in de vorm van hun leven te verkeren. Van Duitsland wordt verwacht om door de groepsfase te freewheelen met tegenstanders Polen, Oekraïne en Noord-Ierland.

Spanje

Spanje is al jaren een van de toplanden in het mondiale voetbal. Met toernooioverwinningen in 2012 en 2010, heeft deze Spaanse generatie een ongelooflijke indruk achtergelaten. Het lijkt wel het laatste kunstje te worden van de Spanjaarden, of in ieder geval van die gouden generatie die de prijzen won. Mannen als Thiago, Isco en De Gea moeten nu echt op gaan staan voor hun land om de prestaties gevolg te geven. De poule is al pittig voor Spanje, met Turkije, Kroatië en Tsjechië.

Kijk hier voor het EK voetbal 2016 speelschema.