Duitsland heeft beste papieren voor organiseren EK Voetbal 2024

Talent EK O21 kan rol gaan spelen tijdens het EK voetbal 2020

EK Nieuws. De EK-finale in het Olympisch Stadion te  Berlijn? Deze kans lijkt steeds groter te worden. Duitsland lijkt favoriet om het Europees kampioenschap voetbal van 2024 te mogen organiseren. De Duitsers lijken er veel beter voor te staan dan concurrent Turkije.

Uit een evaluatie van de Europese voetbalbond blijkt dat Duitsland er het beste voor staat om de organisatie van het EK Voetbal van 2024. De UEFA vindt het bid van Duitsland: creatief, inspirerend en professioneel. Over Turkije, de enige concurrent van onze oosterburen, had UEFA minder mooie woorden.

De voetbalfederatie vindt dat Turkije de zaakjes prima op orde heeft, alleen de situatie rond de mensenrechten in het land wordt als probleem gezien. Dit zou een opnieuw een streep kunnen zetten door de ambities van de Turken.

Beslissing valt volgende week

De beslissing valt volgende week donderdag in Nyon. De stemgerechtigden hoeven niet per se iets met het advies van de evaluatiecommissie te doen. Bij het vorige toernooi, het EK 2016 in Frankrijk, was Turkije ook de tweede keuze.

De Turkse voetbalbond was na het inleveren van het bid voor 2024 overtuigd van haar kansen. ‘’Dit is absoluut ons beste bid’’, vertelde Yildirim Demiroren van de Turkse bond. Servet Yardimci, vice-voorzitter van de Turkse bond en lid van het uitvoerend comité van de UEFA, sprak destijds zelfs over een historische dag voor het Turkse voetbal.

Wedden op EK voetbal

Voordat het EK 2024 op het programma staat, wordt eerst over twee jaar EURO 2020 afgewerkt. Duitsland @6.00 wordt voor dit voetbalfeest samen met Frankrijk @6.00 als grote favoriet gezien. Voor Turkije, concurrent van Duitsland om het EK 2024, is dit niet het geval. Er moet een wonder gebeuren wil Turkije @81.00 ook maar enige kans maken op de titel tijdens het EK Voetbal 2020.