Deschamps blijft bondscoach van Frankrijk tot en met EK 2020

Hoe de UEFA Nations League een dubbele kans biedt voor EK 2020 kwalificatie

EK Voetbal 2020 nieuws. Didier Deschamps blijft minstens tot en met het EK van 2020 bondscoach van Frankrijk. Dit is bevestigd door Noël Le Graët, voorzitter van de Franse voetbalbond. De geruchten over het mogelijk aanstellen van Zinedine Zidane lijken hiermee niet te kloppen.

Voor Deschamps afgelopen WK 2018 het toernooi van de waarheid. Na de verloren EK-finale in eigen land tegen Portugal, was de druk om met deze luxe-selectie een prijs te pakken alleen maar toegenomen. Deschamps is na de WK-winst vanzelfsprekend de gevierde coach en is niet van plan op zijn hoogtepunt afscheid te nemen van de nationale ploeg.

Bij BFMTV besprak Le Graët de toekomst van ‘Les Bleus’, waar Deschamps nog een contract heeft tot en met het komende EK. “Didier blijft tot 2020, net als ik”, vertelde de bondsvoorzitter, die gevraagd werd naar Zinedine Zidane. De legende die als trainer met Real Madrid drie keer op rij de Champions League won, nam na afloop van het seizoen verrassend ontslag. Hierdoor werd hij door velen gezien als droomkandidaat voor de functie van bondscoach van Frankrijk.

Daarnaast liet Le Graët weten dat er sowieso nog geen contact is geweest tussen de Franse voetbalbond en Zidane. “Hij heeft nog op geen enkele manier duidelijk gemaakt het nationale team te willen trainen”, aldus de 76-jarige bestuurder.

EK Voetbal 2020

Over twee jaar staat het EK Voetbal 2020 weer op het programma. Vanwege het 60-jarig jubileum van de UEFA, wordt het EK voor de eerste keer in twaalf verschillende landen afgewerkt. Ook in de Amsterdam ArenA worden meerdere wedstrijden gespeeld.

Bij bookmaker Mr Green is het nu al mogelijk om te wedden op het EK. Frankrijk, verliezend finalist in 2016, wordt gezien als één van de drie topfavorieten. Een eindzege van het team van Deschamps is goed voor een odd van @6.00. Andere kanshebbers voor de titel van EURO 2020 zijn Duitsland @6.00 en Spanje @6.25.