De Bruyne wijst verrassende favoriet aan voor het EK Voetbal 2020

EK Voetbal 2020: Frank de Boer zeker geen bondscoach Oranje

Het EK van 2020 wordt voor de huidige generatie Rode Duivels wellicht één van de laatste kansen om een prijs te pakken, want heel wat sterkhouders zijn al de 30 gepasseerd of naderen die leeftijd met rasse schreden. Kevin De Bruyne bestempelt de Belgen echter niet als topfavoriet, maar wel een verrassende tegenstander.

De Bruyne schuift de Engelsen naar voor. “Ik heb onze Engelse jongens vorige week verteld dat zij het EK 2020 zouden moeten winnen. Zij zijn favoriet, samen met Frankrijk. Ik zie wat voor spelers zich al doorgezet hebben en wat er nog zit aan te komen. De toekomst ziet er heel goed uit. Ik weet niet of ze het toernooi zullen winnen, maar de komende tien jaar hebben ze wel de kans om het heel goed te doen”, verklaart hij aan de Independent.

Zo is De Bruyne onder meer onder de indruk van zijn ploegmaat Phil Foden, al vindt hij niet dat de 18-jarige middenvelder meteen in de nationale ploeg moet. “Geef hem tijd. Het is niet omdat je eens een match start, dat je meteen in de nationale ploeg moet. Maar als Phil zich blijft ontwikkelen, dan maakt hij kans om mee te gaan naar EURO 2020. Hij zal genoeg wedstrijden spelen voor Engeland.”