David Villa niet in de selectie van Spanje voor het EK

Villa niet hersteld voor het EK 2012David Villa heeft bekend gemaakt dat hij het EK 2012 in Polen en Oekraïne aan zich voorbij zal laten gaan. De aanvaller van FC Barcelona liep in december een beenbreuk op, maar leek op tijd hersteld te zijn. Toch acht Villa het niet verstandig om nu voor zijn land uit te komen. Door zijn afwezigheid nemen de kansen van Torres bij het Spaanse elftal weer toe.David Villa liep zijn beenbreuk op tijdens de finale van de wereldbeker voor clubteams in Yokohama. Ondanks het feit dat FC Barcelona in die eindstrijd met 4-0 over Al-Sadd heen walste, bekommerde iedereen zich om de blessure van Villa. Na zijn acute operatie leek het snel aan de betere hand te gaan met de spits, maar hij heeft de laatste weken ingezien dat het EK nog te vroeg komt voor hem. ‘’Het is zeer zeker niet dat ik bang ben voor nog een blessure, maar ik kan in mijn huidige staat helemaal niets bijdragen aan het Spaanse elftal. Ik heb namelijk totaal geen wedstrijdritme, omdat ik sinds dat duel in Japan geen wedstrijd meer heb gespeeld. Juist dat ritme is van enorm groot belang tijdens een landentoernooi. Gelukkig begreep de bondscoach mij.’’, aldus Villa.

Dat het Spaanse team de aanvaller gaat missen staat voor honderd procent vast. De goaltjesdief scoorde in 82 interlands namelijk 51 keer. Wie tijdens het EK voor het Spaanse team moet gaan scoren is nog onduidelijk. Bondscoach Del Bosque riep namelijk redelijk onbekende aanvallers als Alvaro Negrado, Roberto Soldado en Adrian op; allemaal spelers die in clubverband in de Primera Division uitkomen. Gelukkig kreeg dit drietal afgelopen week versterking van Fernando Torres. Echter zullen er nu maar weinig Spaanse fans echt opgelucht zijn. Niemand kan namelijk ontkennen dat Torres een bar slecht seizoen kende bij Chelsea FC.

Het blijft voorlopig dus nog afwachten wie Del Bosque in de spits zal gaan gebruiken. Een ding is in ieder geval wel zeker: het gemis van David Villa zal groot zijn.

Wedden op Spanje? kijk hier