Bondscoaches Noord-Ierland en Ierland blijven t/m EK Voetbal 2020

EK Voetbal Nieuws. In navolging van het aanstellen van Ronald Koeman bij Oranje, kwam er ook nieuws vanuit het Verenigd Koninkrijk. Michael O’Neill en Martin O’Neill hebben namelijk hun contracten bij Noord-Ierland en Ierland verlengd.

Michael O’Neill heeft zijn dienstverband bij de Noord-Ierse bond verlengd tot en met 2024. De 48-jarige trainer heeft het nationale team al vanaf 2012 onder zijn hoede en wist zich in 2016 nog te plaatsen voor het EK in Frankrijk. In de achtste finales was Wales nipt met 0-1 te sterk.

Op het aanstaande WK Voetbal 2018 is Noord-Ierland niet present. Het team werd tweede in de kwalificatiegroep, achter regerend Wereldkampioen Duitsland. In de daaropvolgende play offs werd in een tweeluik verloren van Zwitserland. Het enige doelpunt werd gemaakt uit een onterechte penalty.

Over twee jaar, tijdens EURO 2020, hopen de Noord-Ieren weer hun opwachting te maken. Dit toernooi zal voor het eerste in de geschiedenis gespeeld worden in dertien verschillende landen. Kwalificatie kan worden afgedwongen via de nieuwe Nations League of via het reguliere kwalificatietoernooi.

Ook bondscoach Ierland blijft langer

Eerder werd bekend dat Martin O’Neill zijn contract heeft verlengd bij de Ierse voetbalbond. De 65-jarige coach stond in de belangstelling van Stoke City, maar besloot om tot 2020 bij te tekenen bij Ierland. Naast O’Neill blijft ook Roy Keane aan Ierland verbonden in de rol van assistent.

Ierland is komende zomer ook niet actief op het WK, aangezien er in de play offs werd verloren van Denemarken. Hierdoor kan O’Neill zich nu al gaan richten op de kwalificaties voor het EK Voetbal 2020.

Wedden op EK Voetbal 2020

Zowel Noord-Ierland als Ierland kwamen in actie op EURO 2016, maar speelden toen geen rol van betekenis. Volgens onze bookmakers is de kans erg klein dat ze tijdens het EK Voetbal 2020 wel mee gaan doen om de prijzen. Bij Mr Green staat een titel voor Noord-Ierland genoteerd voor @501.00, terwijl een eindzege van Ierland @176.00x het ingelegde bedrag oplevert.