België maakt zich geen zorgen over EK Voetbal 2020

EK voetbal 2020: De Rode Duivels ruiken hun kans op het komende EK

EK Voetbal 2020. De verwachting is dat enkele spelers van het Belgische nationale elftal na afloop van het WK 2018 afzwaaien als international. Bart Verhaeghe, vice-voorzitter van de Belgische Voetbalbond, verwacht echter geen problemen voor EURO 2020.

Onder andere Dries Mertens, Moussa Dembélé en Jan Vertonghen zijn dertig of de dertig al gepasseerd. Gezien de hoeveelheid wedstrijden die zij bij hun eigen club af moeten werken, is het te verwachten dat zij hier de volledige focus op willen leggen en zullen stoppen als ‘Rode Duivel’.

‘Sterk genoeg’

“Ik heb er alle vertrouwen in dat we dan nog sterk genoeg zullen zijn”, aldus Verhaeghe. “Over twee jaar willen we weer verder staan. Stilstaan is uit den boze: er is veel concurrentie en heel wat landen zullen er dan opnieuw willen bij zijn.”

“Ik ben niet bezorgd voor 2020. Wij gaan spelers kweken en aanleveren, het belangrijkste is dat de basis goed is. Integratie is daarbij belangrijk, zo zitten we met veel spelers met de dubbele nationaliteit”, vervolgt Verhaeghe.

“Zwitserland heeft dat bijvoorbeeld ook, dit gaat niet weg zijn in 2020. Als je kijkt naar de wedstrijd tegen Engeland, toen hebben we ons B-elftal zien voetballen. Er zitten hier al jongens om ervaring op te doen en mee te nemen in dat verhaal. Je moet hen procesmatig brengen.”

Wedden op EK Voetbal

Het WK Voetbal 2018 is nog in volle gang, maar het is nu al mogelijk om te wedden op het EK Voetbal 2020. Deze weddenschappen worden onder andere aangeboden door bookmaker Mr Green.

Denk dat België na het WK 2018 opnieuw hoge ogen kan gooien? Een eerste Europese titel is goed voor een odd van @8.00. Van het Nederlands Elftal wordt een stuk minder verwacht. Een titel van Oranje staat genoteerd voor @15.00. Duitsland @5.25 en Spanje @5.75 lijken op voorhand, zoals zo vaak, de grootste kanshebbers voor het EK 2020.