Bas Dost zet punt achter interlandloopbaan bij Nederland

Nations League gaat meetellen voor kwalificaties EK 2020

Voetbal nieuws. Bas Dost stopt als international van het Nederlands Elftal. Dit heeft de lange aanvaller dinsdag laten weten. Hierdoor zal Oranje het zonder de 28-jarige aanvaller moeten doen in de kwalificaties richting het EK Voetbal 2020.

De topschutter van Sporting Portugal liet weten dat hij doodongelukkig terugkeerde van zijn laatste trip met Nederland. Dit was voor hem de bekende druppel. ”Het gevoel dat ik ermee wilde stoppen, heb ik heel lang weggedrukt. Zoiets doe je niet, vond ik. Dat ik me een week lang echt verrot gevoeld heb, heeft de doorslag gegeven.”

Nooit serieus genomen

Dost geeft aan dat hij bij Oranje nooit serieus is genomen. ”Het is niet goed gelopen bij het Nederlands elftal. Om wat voor reden dan ook. Ik ben op het moment gekomen dat ik zeg: ‘Tot hier en niet verder.’ Het werkt gewoon niet”, aldus voormalig speler van sc Heerenveen.

De Deventenaar blijft zodoende steken op achttien interlands waarin hij één keer scoorde. Ook het feit dat hij in het shirt van Oranje nooit zijn topniveau haalde weegt mee in zijn beslissing. ”Dat is ook frustrerend. De week voor de wedstrijd tegen Engeland geef ik tegen Rio Ave een assist en scoor ik. Als je dat vergelijkt met die interland, dan zie je een heel andere speler.”

Koeman betreurt beslissing

Bondscoach Ronald Koeman heeft in een reactie laten weten dat hij de keuze van Dost betreurt. ”Ik vind het jammer dat hij stopt, ik zag zeker nog een rol voor hem bij het Nederlands elftal”, aldus Koeman op de website van de KNVB.

”Bij mijn start als bondscoach heb ik gezegd dat ik de eerste vier interlands wil gebruiken om spelers en speelwijzen uit te proberen, dus in die zin ligt veel nog open. Maar ik respecteer de keuze die hij maakt, ook omdat ik begrijp dat hij het gevoel al langer heeft.”

Wedden op EK Voetbal 2020

Door deze beslissing zal Nederland zich zonder Dost moeten zien te kwalificeren voor EURO 2020. Bij bookmakers is het nu al mogelijk om te wedden op jouw EK-winnaar. Duitsland is de grote favoriet. Een titel voor ‘Die Mannschaft’ levert @5.25x de inleg op. Wanneer het Nederlands Elftal voor een grote verrassing weet te zorgen, dan keert Mr Green voor iedere ingezette euro @15.00 uit.