EK vrouwenvoetbal 2017: Nederland – Denemarken

EK Voetbal 2020: Robben sluit terugkeer in Oranje tijdens EURO 2020 niet uit

EK vrouwen 2017. De Nederlandse Leeuwinnen zijn het EK voetbal goed begonnen. Na een 1-0 zege op Noorwegen staat het team er goed voor. Bovendien speelden gisteren hun twee belangrijkste titelconcurrenten, Duitsland en Zweden tegen elkaar en die match in Groep B bleef doelpuntloos.

Rusland win in dezelfde groep met 2-1 van Italië. Donderdag speelt Nederland tegen Denemarken tijdens hun volgende WEURO 2017-wedstrijd.

Miedema hoopt op winst tegen Denemarken

Oranje-spits Vivianne Miedema, die tegenwoordig bij Arsenal speelt, hoopt dat Nederland ook de volgende wedstrijd tegen de Denen wint. Op die manier kan worden voorkomen dat de Leeuwinnen al in de kwartfinale tegen Duitsland moeten spelen. “Het doel is nu eerste worden in de poule, waardoor we waarschijnlijk niet tegen Duitsland hoeven. Daar gaan we nu voor”, vertelde Miedema aan Nusport.

Duitsland en Zweden speelden afgelopen jaar in Rio de Janeiro tegen elkaar in de finale van het olympische voetbaltoernooi. Duitsland won toen nog met 2-1. Op papier blijft Duitsland wel de belangrijkste kanshebber voor de titel in het EK vrouwen: ze wonnen de titel al acht maal en zijn verdedigend kampioen.

EK vrouwenvoetbal: Nederland – Denemarken

Denemarken heeft net als Nederland ook al een overwinning binnengehaald op het EK vrouwen 2017. De Deense vrouwen speelden hun openingswedstrijd tegen België in stadion de Vijverberg. Al vroeg in de wedstrijd namen de Denen het heft in handen. Harder kreeg een vrije trap die via een rebound bij Troelsgaard terecht kwam. Zij kopte de bal eenvoudig voorbij de Belgische keepster.

Sterk België kwam niet tot scoren

België speelde wel een hele goede wedstrijd en het zag er eigenlijk beter uit dan het spel van de Denen, maar tot scoren kwamen ze niet. De Deense dames moesten veel risico nemen om de Belgen vooral geen kansen te geven en dat leverde hen vier gele kaarten op, voor Nadia Nadim, Line Røddik Hansen, Theresa Nielsen en Maja Kildemoes. Denemarken won met 1-0.

Nederland krijgt donderdag op het Kasteel in Rotterdam dus te maken met een gedreven ploeg die risico’s durft te nemen. Bovendien staat het team bekend om zijn ijzersterke verdediging. Tijdens het vorige EK kregen ze gedurende het hele toernooi maar één doelpunt tegen en eindigden ze als beste nummer twee van alle deelnemende groepen.

De Denen zaten toen in dezelfde poule als Zweden, het team dat uiteindelijk in de halve finale verloor van Duitsland. Denemarken stond op het vorige EK in de halve finale tegen Noorwegen. De Deense dames verloren toen op penalty’s na een 1-1 gelijkspel.

Wedden op Nederland – Denemarken

Nederland is favoriet om de wedstrijd a.s. donderdag te winnen. Mr Green noteert odds van 1.62 voor de Oranje Leeuwinnen en voor winst door de Deense dames is dat 6.75. Gelijkspel noteert 3.75.